Att anlita ett måleri eller inte anlita ett måleri?

Att anlita ett måleri eller inte anlita ett måleri?

Ja, det är frågan. Att vara en hemmafixare kan både vara roligt och skonsamt för plånboken. Men att måla om kan ta mycket mer tid än du tänkt dig, och linjerna blir heller inte alltid så raka som du hade sett framför dig. Innan du börjar måla hemma kan det löna sig att fundera på hur många timmar du är beredd att lägga ner och hur mycket du är beredd att tumma på vad gäller slutresultat.

Hår lång tid tar det att måla om?

Hur lång tid det tar att måla om beror på hur stor ytan är som ska målas, vilket underlag det är och hur många ni är som hjälps åt. Förarbete är A och O för att resultatet ska bli bra så räkna med att det tar tid. Maskeringstejp ska sättas upp, golv ska skyddas, det ska spacklas och slipas, och ytan ska tvättas med målartvätt. När allt det väl är gjort är det nästan så att själva målandet är det snabba momentet.

Vad kostar det att anlita en målarfirma?

Kostnaden beror på hur lång tid målningen tar. Det beror på ytans storlek, typ av färg det ska målas med och underlag. Är det t.ex. gammal sliten tapet kommer förarbetet ta mer tid. Man brukar räkna med ungefär 2-4 timmar per kvadratmeter. Timpriset för en målare är enligt målaroffert.se cirka 450 kronor men varierar i olika delar av landet. För att räkna kostnad för en vägg tar du alltså längden på väggen gånger höjden på väggen och multiplicerar det med 450.

Hitta ett måleri

Att hitta ett bra byggföretag kan kännas krångligt och när du googlar hamnar du i en djungel av olika utförare. Hur vet du att utförare är seriösa och har marknadsmässiga priser? Det finns en del tjänster som underlättar ditt sökande. Till exempel sajter på nätet som samlar måleriföretag och övriga byggföretag i en sökkatalog för att göra det smidigare. Där kan du även hitta målare. Dessutom publicerar de artiklar med tips inför målning och information om till exempel ROT-avdrag.

Kommentarer är stängda.