Kolonilott för att odla grönsaker!

Kolonilott för att odla grönsaker!

Det hela började med att Doris och jag gick en promenad genom skogen som ligger ca 400 meter från oss. En liten bit in i skogen ligger kommunens kolonilotter. Så vi gick runt där och tittade och jag som älskar att fixa, plantera och odla började fundera på varför jag inte hade en egen lott.

Sen gick det ganska fort. Jag kollade kommunens hemsida och mailade den ansvariga. Som hade semester men när den var slut fick jag svar och en karta över dom lediga lotterna. Prinsen och jag gick dit och kollade noga på vilka som fanns men jag hittade den jag ville ha så fort jag såg den. Stor och lite avskild. Med skogen på ena sidan och redan en liten bod och staket runt.

Som ni ser är det mycket som behöver göras. Allt gräs och ogräs måste klippas ner, skräp måste bort, boden ska rensas och få nytt lås, staketet ska målas och även bodens färg behöver bättre på. Det är ungefär det jag hade tänkt göra innan vintern kom. Och nu när våren kommer ska jag plantera och odla massa härligt och njuta av att sätta fingrarna i jorden! Jag har spanat in både blommor och fröer hos din lokala blomsterhandlare.

Kommentarer är stängda.