Fantastiska möjligheter att inreda med växter

Fantastiska möjligheter att inreda med växter

Inomhusväxter blir allt mer populärt och det är inte så konstigt! Växter är bra för oss då de renar luften, ger oss något levande att pyssla om och är vackra att se på. På Instagram, Facebook och Pinterest finns otaliga konton dedikerade till växter och även lite ovanligare sådana. Vissa personer är ”allätare” och har alla möjliga sorters plantor medan andra samlar på utvalda sorter av en viss typ av växt, till exempel begonior. Sociala medier har gjort det lättare för människor att hitta andra med samma intressen och sticklingar köps, byts och postas långväga så det står härliga till. Växter är dessutom utmärkta som inredningsdetaljer.

Kom igång

Om det börjar bli dags att få in mer växter i hemmet finns det ett stort utbud att botanisera blad. För de som vet med sig att risken att de kommer glömma bort sina gröna vänner är stor är det bra att välja sorter som trivs när det är torrt. Det betyder inte att kaktusar är det enda valet, utan det finns många sorter som trivs bäst när de står bortglömda bakom en gardin. Se till resten av rummets inredning och fundera på vilka växter som skulle passa in. Är rummet sparsmakat med färg kanske färgglada växter passar in medan ett redan färgglatt hem kompletteras bäst med gröna bladväxter.

Inred med växter

Det finns oändliga möjligheter att inreda med växter, oavsett om det är en stram, minimalistisk eller en färgstark och galen stil som eftersträvas. Växterna är absolut fina på fönsterbrädan men det finns så många andra alternativ. För den som gillar vintage är piedestaler ganska vanliga på loppmarknad och en välplacerad lite större växt på en piedestal gör mycket för ett rum. Även gamla målarstegar i trä blir väldigt fina som blomhyllor. För en mer ”maximal” stil är ett hett tips att hänga upp ett armeringsnät i taket framför ett fönster och sedan fylla på med hängande och klängande växter. Det ger en fantastisk känsla av djungel!

Kommentarer är stängda.