Använda markis för att skapa skugga i ditt hem

Använda markis för att skapa skugga i ditt hem

En bra markis för att skapa skugga under ett stort fönster är ett av de bästa sätten att mjuka upp utseendet på det glaset. Även om det finns många typer och stilar tillgängliga, för en vacker effekt bör du välja en som har några naturliga färg till det. När du hittar en bra markis fönster behandling som redan är delvis öppen du kommer att vilja lägga till en valance eller två över toppen. De ger inte bara avskildhet, men de skapar också skugga och kan vara mycket attraktiv.

Många använder nyanser för att få ett rum att framstå som större. De typer av nyanser som finns är så varierande att det är lätt att hitta sådana som kommer att passa in med någon inredning. Du kommer att upptäcka att mörkare nyanser bidra till att göra rum verkar större än de egentligen är. Dessutom ger ljusare nyanser utseendet på mer utrymme. Tumregeln är att använda samma färg och storlek på nyanser i hela rummet. Till exempel, om du har en öppen planlösning vardagsrum kan du välja mörkt trä inramade nyanser för att ge en illusion av ett större rum.

Vissa människor använder röda mattor eller dyra mattor för att skapa skugga. Dessa fungerar inte bra för mindre områden. En bra markis att skapa skugga under ett stort fönster bör vara en som har vertikala linjer, så att den är lätt att använda. Om du använder horisontella ränder för dekoration, kommer även detta att bidra till att göra rummet visas större. Det kommer att lägga mer intresse när det är den enda täcker snarare än att använda alla mattor.

Vissa nyanser kommer med mönster, andra kommer i fasta färger. Du kan enkelt använda dessa för att göra dramatiska färger eller så kan du använda dem för en mjuk look. Faktum är att med de många val som finns idag, kan du hitta praktiskt taget vilken färg eller mönster du vill. Detta är ytterligare en anledning till varför dessa nyanser finns i en mängd olika storlekar, längder och bredder.

Bra markiser kommer att skydda dina möbler från skador. Dämpningen på möbler är ofta gjord av skum eller gummi. Dessa två material är särskilt bra på att blockera solljus, men ibland kommer de att skadas om de utsätts för direkt solljus under långa tidsperioder. Ett allvädersdämpande alternativ för dina möbler är att placera den under skuggan i dina rum. Du hittar det här alternativet i många olika material, färger och storlekar.

Färger spelar också in när du försöker skapa en nyans. Vissa färger kommer inte att reflektera ljus lika bra som andra. När du väljer dina nyanser, vara medveten om de effekter som färgerna kommer att ha på dina möbler. Vissa färger kommer att förstärka möblerna medan andra färger kommer att ha en motsatt effekt.

Kommentarer är stängda.