Att vilja skriva

Lördag, 4 juni, 2016

 

Varje dag säger jag detsamma i mitt huvud – idag ska jag skriva. Om det så bara blir ett litet, litet stycke så ska jag skriva en text som inte är ett meddelande till någon annan. Varje gång jag går och lägger mig för att sova inser jag att den texten inte blev av. Jag tänker för mig själv att det är okej. Men imorgon, imorgon gör jag det iallafall!

Och så går dagarna, de blir till veckor som blir till månader och inga ord blir skrivna. Jag älskar ju texter av alla de slag så jag förstår inte helt varför det är så svårt.

Prestationsångest kan man nog kalla det. Rädslan för att inte duga, för att inte kunna skriva något som berör. Rädslan för att folk ska läsa och tycka att det känns fejk eller som en dålig efterapning av duktiga textskrivare som Sandra Beijer eller Jonna Jinton.

Men varför är jag så hård mot mig själv? De duktiga skrivarna har sammansatt tiotusentals många fler ord till meningar än mig att det inte är konstigt om de är bättre, övning ger ju erfarenhet och färdighet.

..

Så idag gjorde jag det. Idag loggade jag in på hemsidan, tryckte på “nytt inlägg” och skrev det här. En början iallafall.

Imorgon ska jag skriva någonting nytt.

3 kommentarer på “Att vilja skriva

  1. Den här förbaskade prestationsångesten alltså. Så himla dumt det är alltså, när en själv blir ens värsta fiende. För mig var det en keramikkurs som blev fristaden där jag bara fick uttrycka mig helt utan krav, och det har blivit lite lite bättre sedan dess. Hoppas att du hittar ett sätt att hantera den på.<3

  2. Åh, det är så svårt med prestationsångest:( Det bästa är att bara göra det. Men det är så svårt när man typ känner sig sämst. Du är iaf jätteduktig! Hoppas du mår bra! Kram!

    1. Så fint att du kommenterat när jag varit helt inaktiv <3 Hur har du haft det? Har faktiskt varit helt borta från bloggosfären de sista månaderna så jag är helt ouppdaterad. Hoppas dock på att vara tillbaka nu 🙂 Kram !

Vill du lämna en kommentar på det här inlägget?